Sambandsgruppa LA1H var i aksjon mandag 17.6 og natt til 18.6 2024

I forbindelse med en lete aksjon ble vi utkalt mandag 17.6 ca. 12:30. Utstyr ble hentet på 1H – trackere – digipeater m/batteri, magnetfot antenne, batterier til digipeater, felt-pc og vi tok også med en hirshmann mast samt coax til en X.50.

Utfordrende søkeområde med dårlig APRS dekning – digipeater kom godt med. Denne ble plassert i Aage sin bil og denne ble så satt slik at vi dekket mest mulig av søkeområdet.

I KO dominerte SARTOPO på stor skjerm med info fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp o.l. Vi satt med vår PC på siden av dette og hadde våre trackere i aprs.no. Meget frustrerende at vi ikke benytter samme kart visualisering – blir vel bedre når ny kartløsning er på plass i høst.

Vi delte ut trackere til Røde Kors og til Sivilforsvaret. Sivilforsvaret har ikke eget tracker system og det var et søkelag fra Sivilforsvaret som gjorde funn natt til tirsdag. De fikk ikke til å markere funn (med fire trykk på knappen på vår tracker), men Innsatsleder kunne få rett posisjon fra vår visualisering i aprs.no. Fint at vårt utstyr kom til god nytte.

Aage holder på med en erfaringsrapport – vi har en del punkter som kan forbedres men utstyret vårt fungerte.

Takk til Aage, Bjørn og Per-Sverre for fin innsats – det var Per-Sverre som hadde vakta natt til tirsdag og som var med på funn-prosessen.

Aksjonen gav oss viktig læring og erfaring som vi skal ta med oss videre.

PDy/7IM