Mye Info fra 1 H og vi dropper Drop-In i morra – onsdag 18.9.24 da det har vært jobbet mye i det siste!

Det er ikke planlagt Drop-In i morra – om noen føler for det så er det bare å dra opp- det er kaffe, småkaker og vann klart.

Mye bra arbeid i helga:

Det har vært gjort mye arbeid i helga – Trond, Bjørn og Kent har flyttet VHF Beamen slik at den nå står der vertikalen sto før – med meget godt resultat mot Tromsø.

Mot Narvik har vi 3-el VHF Beam som tar inn Gratangsfjellet med litt dårlige signaler – men greit nok.

Det jobbes med å sette sammen en VHF beam med 8 element av utstyr som fantes på loftet – denne er testet på bakken med godt SWR – settes opp senere da mot R1 i Narvik.

Det planlegges tur til Sandøya for å hente filter – deretter blir det oppsett av gamle R2 på Sollifjellet.

Klikke Kurs Nødnett terminaler:

På torsdag 19.9 kjøres første gruppe gjennom klikk kurs på Nødnett radioene – her deltar 4 stykker – resten blir tatt senere.

Prosjekt Nytt Tale og Data Nett i Nord:

Jeg har i dag presentert Prosjektet «Nytt Tale og Data Nett i Nord» for Styret i Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge. Tror det gikk greit så da må vi bare vente på utfallet av vår søknad. Dette er et fellesprosjekt mellom Tromsø, Harstad og Midt-troms gruppene.

Oppmøte medlemsmøte:

Det var heller dårlig oppmøte på medlemsmøte mandag kveld – vet ikke hva som gjør at interessen er så lav. Vi har bra aktivitet og mye spennende på gang men tydeligvis ikke nok til at de fleste medlemmene ønsker å delta.

Jamboree – Speiderens:

Det er kommet forespørsel fra Medkila Speiderne om vi kan kjøre Jamboree – radio delen – på lørdag 19 og søndag 20 oktober.

Her trenger vi 4 stykker som kan fordele seg ut over dagene – ber om at frivillige melder seg.

Øvelse Austerfjorden

Vi planlegger en sambandsøvelse i Austerfjorden – deler oss i to grupper – en gruppe står på fergekaia på Refsnes – en gruppe kjører inn til Autsterfjorden. Vi skyter inn Internett – og tester også Ulari konseptet for APRS integrert med Domen.

Dette må bli på en lørdag eller søndag i oktober – kommer tilbake med forespørsel på aktuelle datoer.

DXCC LA1H:

Vi har definert LA1H i LOTW (Log book of the World) og lastet opp 32600 qso fra den gamle loggen på Ham Radio Delux.

LA1H har da bekreftet 314 kjørte land av 340 totalt. Dette er meget bra! Jeg skal legge ut en liste over de landene vi ikke har kjørt.

For Styret

Per Dy